{
terug terug

Engelen 10-daagse

Kingsweek

Kingsweek ofwel Engelen tiendaagse van 21 september t/m 1 oktober

De Engelen - tiendaagse, ook wel Kingsweek of Michaëlsweek genaamd, is in de herfst op het moment waarop de nacht en de dag even lang zijn. Het is een evenwichtspunt. Hierdoor staan wij dichter bij de natuur en dringen de verschillende aspecten van dit jaargetijde door in al onze vezels, zoals de mystieke nevelen, de daardoor heen spelende zonnestralen, de bomen in hun kleurenpracht, de regen, de wind en vooral ook de geur van de herfst. Wij ervaren dat er meer is dan alleen het fysiek zichtbare. In deze periode worden wij aangeraakt met gevoelens en gedachten, waarvan wij soms niet weten waar het vandaan komt. Deze periode is "heel transparant", waardoor wij verder kunnen kijken, dan wij eigenlijk gewend zijn. Wij stappen even over het randje van ons normale bewustzijn en maken contact met "meer". Dit "meer" is het gebied waar de Engelen zich manifesteren.

Door middel van onze ceremoniële activiteiten zijn wij in staat om ideale voorwaarden te scheppen voor de samenwerking tussen ons, de menselijke wezens en de hiërarchie van de Engelen. Door een kanaal te vormen wordt steeds opnieuw een geestelijke impuls gegeven aan deze aarde. Dit is de diepste betekenis van onze kerk, toegewijd aan St. Michaël en alle Engelen.

De tiendaagse begint met een Heilig Lof op dinsdagavond 21 september om 19.30 uur.

Elke avond van 21 t/m 30 september wordt een H. Lof opgedragen in de Engelse taal.

Elke ochtend van 22 september t/m 1 oktober wordt de Heilige Mis opgedragen in de Nederlandse taal.

Op woensdag 29 september zal +Peter Baaij de H. Mis opdragen. Dan zal ook de herdenking van de kerkwijding plaats vinden. 

Bij aanvang van elke viering wordt er een Engelenmeditatie van Prof. Van der Stok gedaan.

Na elke H. Mis kunnen wij onder genot van koffie en de zelf meegebrachte lunch thematisch van gedachten wisselen m.b.t. de aartsengel van die dag.

Iedereen is van harte welkom om de vieringen in de Kapel van het prachtige landgoed bij te wonen.

 

 

 

Kerkgemeente Naarden St. Michael and All Angels Meentweg 9, 1411 GR Naarden